Futsal klub ˝Salines Tuzla City˝ ove je sezone ostvario veliki uspjeh, plasiravši se u tri finala. Juniori su osvojili titulu prvaka Premijer futsal U-19 lige, dok seniore očekuju finale Kupa BiH i finale doigravanja Premijer futsal lige BiH.  Juniori su u polufinalu savladali ekipu GFC ˝Sarajevo˝ rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Benjamin Smajić.

Vedad Jašarević, kapiten juniorske ekipe, kaže da mu je velika čast biti dijelom ove priče.˝Svojim smo trudom i radom došli do finala i zasluženo podigli ovaj trofej. Mislim da smo grad Tuzlu i naš klub predstavili na najbolji način i ponosan sam na momke iz Salinesa˝, rekao je Jašarević novinarima u Tuzli.

Kako priča Tarik Huremović, kondicioni trener, više od polovine igračkog kadra čine srednjoškolci. ˝Sportaši su na početku pokazali trud i zalaganje i sve ono što smo mi kao struka postavili ispred njih, radili su maksimalno odgovorno. I sada imamo prvi plod tih rezultata˝, rekao je Huremović, dodavši da upravo zbog mladosti mnogi ove sezone i nisu ozbiljno shvatali klub ˝Salines˝, ali da je on svijetla tačka u ovom sportu u Bosni i Hercegovini.

Kao i većina drugih sportskih kolektiva u našoj državi, ni ovaj nema preveliku podršku lokalnih vlasti, zbog čega u klubu ne kriju svoje razočarenje. ˝U posljednje četiri godine imamo fantastične rezultate. Donosimo pehare. Ako nismo prvi, drugi smo. Ne znamo razloge, ali Grad Tuzla nije prepoznao naš rad i rezultate. Mi  se nismo htjeli ni javljali institucijama dok nismo napravili rezultate. Imali smo nekoliko sastanaka i obećanja. Međutim, možete provjeriti koliko smo dobili sredstava. Treba se uraditi analiza koliko je podjeljeno budžetskih sredstava svim sportskim kolektivima u gradu, a kakvi su rezultati˝, kaže Željko Tomić, član Uprave ˝Salinesa˝ i dodaje da osim ligaških susreta, klub često putuje na turnire u regiji, gdje igraju prijateljske utakmice.

Salines se u prvoj finalnoj utakmici doigravanja Premijer futsal lige BiH susreće sa ekipom FC ˝Mostar SG Staklorad˝ 22. maja u Mostaru.