Centralna izborna komisija Bosne  Hercegovine je na 99. sjednici, održanoj 20. decembra, nedostajuća preostala četiri mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, jednog iz reda srpskog naroda i tri iz reda Ostalih, popunila u skladu s članom 10.16 stav (3) Izbornog zakona BiH i Kriterijima i postupku popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Rok za podnošenje žalbi na četiri pojedinačne odluke o dojeli mandata istekao je u petak, 23. decembra. Apelacionom odjelu Suda BiH putem CIK-a BiH podnešeno je osam žalbi, a žalbe su podnijeli Stojak Radojka, Laburistička stranka BiH (četiri žalbe) i Novi početak (tri žalbe).

Nakon što pripremi izjašnjenje po svim navodima u žalbama, CIK BiH će žalbe zajedno s izjašnjenjima dostaviti Apelacionom odjelu Suda BiH.

Zbog navedenog još uvijek se nisu stekli uvjeti da CIK BiH potvrdi rezultate posrednih izbora i dodjeli mandate u Dom naroda Parlamenta FBiH, pa samim tim nisu se stekli ni uvjeti za sazivanje i održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.