Njemački mediji ovih dana uveliko izvještavaju o fudbaleru Jeromeu Boatengu, kojem je njemački sud izrekao kaznu od 1,8 miliona eura zbog zlostavljanja majke njegove djece, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački list "Bild" objavio je tekst s naslovom "Jerome Boateng, nekada uzor, danas tuče žene", a u tekstu podsjećaju da je Boateng, koji je bio u ekipi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., bio uzor kao fudbaler.

Zabilježeno je da je fudbaler izdao časopis i ima kolekciju naočala, te da iako je Boateng izjavio da nije tukao majku njegove djece, Sud u Munchenu smatra drugačije.

Boateng je od 1. septembra novi fudbaler francuskog Lyona, a ovaj medij navodi kako fudbalski klub Bayern Munchen nije želio obnoviti ugovor s Boatengom i da su na to uticali problemi Boatenga iz privatnog života.

"Skup završetak toksične veze", naslov je koji je koristio njemački "Zeit", dok su listovi "Süddeutsche Zeitung" i "Spiegel" za slučaj fudbalera koristili termin "prljavo rublje".

Također je navedeno da Tužilaštvo u Munchenu, koje je smatralo da je kazna niska i zatražilo 1,5 godine zatvora za Jeromea Boatenga, razmatra žalbu.

S druge strane, njegov brat Kevin-Prince Boateng, koji igra za Hertha Berlin, također je reagirao na postupke svog brata.

"Dugo sam bio udaljen s Jeromeom. Cijenim i poštujem njemačke vrijednosti. Ne poistovjećujem se s onim što moj brat radi i nemam više interesovanja za njega", rekao je njegov bat.

Majka njegove djece, Sherin Senler, optužila je Boatenga da ju je uvrijedio i ozlijedio tokom svađe na Karibima, gdje su ljetovali. Fudbaler je negirao optužbe.