Sedmični list „Stav“ je u posjedu fotografije na kojoj se nalaze Ljubiša Buha zvani Čume i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Fotografija je nedavno snimljena u beogradskom hotelu “Crown Plaza” (bivši hotel „Interkontinental“) u vlasništvu srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića, jednog od najbližih saradnika Slobodana Miloševića koji je s Fahrudinom Radončićem bio suvlasnik firme “President nekretnine” u Tuzli.

Mišković i Radončić

Ljubiša Buha zvani Čume vođa je zloglasnog “Surčinskog klana” i nedavno je izašao iz zatvora, a po optužnici američkog tužioca dovodio se u vezu s Naserom Keljmendijem i Fahrudinom Radončićem kao organizator ubistva ratnog komandanta Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine, o čemu je, između ostalih, kao svjedokinja pred sudom u Prištini svjedočila i njegova supruga Ivana Buha. Ivana je iznijela ozbiljne optužbe na račun svog muža ustvrdivši da je Ćelino ubojstvo naručio Naser Keljmendi.

Keljmendi i Čume po informacijama s kojima raspolaže sedmični list „Stav“ imaju zajedničku firmu (šljunkaru) u gradu Loznica u Srbiji, često zajedno provode vrijeme i u Srbiji i po hotelima u Sarajevu.

Kao što je od ranije poznato javnosti i Čume i Keljmendi i Mišković su se kroz niz medijskih napisa dovodili u blisku vezu sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Nova spajalica u ovoj mreži je Milorad Dodik, a ako govorimo iz sigurnosnog aspekta i to u osvit najnovih prijetnji o secesiji te najavi organizacije vlastitih paraobavještajnih i paravojnih aparata, i ključna.

Prema našem izvoru Dodik i Čume su imali opušten i prijateljski sastanak, a Čume je često posezao za svojim  mobitelom. Prema nekim interpretacijama Miloradu Dodiku je pokazivao funkcionalnost svoje Sky aplikacije.

Ljubiša Buha Čume i Milorad Dodik