Nedavno se desio još jedan u nizu bolesnih, šovinističkih i fašističkih napada na glavnog i odgovornog urednika „Stava“ Filipa Mursela Begovića, upućen s Twitter naloga s kojeg se dejstvuje pod nadimkom „RVI crveno“. Osoba koja se „krije“ iza tog nadimka bezlična je i beznačajna, ali supruga te spodobe je vrlo zanimljiva, to je osoba koja nije nimalo beznačajna u pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine.

„RVI crveno“, odnosno Damir Filipović, što je pravo ime i prezime pljuvača s Twittera, često iznosi povjerljive informacije očigledno povezane s Visokim sudskim i tužilačkim vijećem, što i dokazuje čitav niz objava na tom Twitter nalogu. Osim što je ljubitelj lika i djela Adolfa Hitlera ili, u najboljem slučaju, nespretan i nesretan u pokušaja njegovog parodiranja, on je suprug Adise Filipović, uposlenice VSTV-a. To dokazuje njen LinkedIn profil na kojem se, doduše, preziva Hrbenić, što joj je zaostavština iz prethodnog braka, dok se djevojački preziva Brković.

Sva ova prezimena itekako su bitna zato što je na internetu gotovo „neuhvatljiva“ po imenu i prezimenu jer joj je ime stalno i, čini se, profilna fotografija na kanalima online komunikacije, dok su prezimena mijenjana skoro na godišnjoj bazi. Nije nikakva novost da bračni partneri dijele i dobro i zlo, pa tako i dešavanja s posla, ali problem nastaje kada se povjerljive informacije s posla dijele s mužem (ili ženom) koji kasnije crta mete na čelo osobama koje im se ne sviđaju.

Upravo je to Damir Filipović prije nekoliko dana učinio Branku Periću napisavši, kao „RVI crveno“ bez ikakvog valjanog dokaza, da je taj sudija Suda Bosne i Hercegovine dobio naređenje da presudu u slučaju „Respiratori“ najprije 2. aprila proslijedi novinaru Avdi Avdiću. Iako se, po svemu sudeći, radi o beskompromisnoj laži i obračunu s političkim neistomišljenicima Damira Filipovića, svakako bi trebalo preispitati šta mu njegova supruga priča za vrijeme večernjeg namještanja bračnog kreveta dok on te besjede revnosno plasira na svoje profile na društvenim mrežama.