Adnanu Šrndiću, povratniku u naselje Divič, na području opštine Zvornik, koji je tek stao na noge i pokrenuo biznis s vlastitim taksi vozilom Škoda Octavia koje je kupio uz pomoć kredita, sinoć se srušilo sve.

Naime, prema preliminarnim izveštajima policije, pod njegovo vozilo sinoć je podmetnut požar čime je izgubio ono čime je osiguravao egzistenciju sebi i svojoj porodici. Šteta na automobilu je stoprocentna tako da je doveden u pitanja nastavak rada ovog mladića koji se, kako saznajemo, uskoro planirao i oženiti.

U ovom požaru, koji je uništio automobil Adnana Šrndića, oštećeno je još jedno vozilo koje je bilo parkiran u neposrednoj blizini.

Požar je izbio sinoć u 02:45 sati poslije ponoći, a nakon intervencije zvorničkih vatrogasaca, požar je lokaliziran i ugašen. Uviđaj su izvršili pripadnici zvorničke policije, a više informacija bit će poznato uskoro.

„Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika PS Zvornik. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa Zakonom, nakon čijih preduzimanja će se izjasniti o kvalifikaciji navedenog događaja“, saopćila je portparolka Policijske uprave Zvornik Danijela Madžarević.