15. februara 2021. godine Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” donijela je odluku da će bojkotirati ponovljene izbore koji će se u općini Srebrenica održati 21. februara 2021. godine.

Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” donijela je ovakvu odluku zbog toga što Apelaciono odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine nije uvažilo njihovu apelaciju da se izbori i putem pošte ponove. S ovom odlukom složili su se kandidat za načelnika Alija Tabaković, kao i svi kandidati koji su se nalazili na kandidatskim listama za odbornike u Skupštini općine Srebrenica.

“Odluka je donesena jednoglasno. Predstavnici svih probosanskih stranaka koji su činili Inicijativu saglasni su sa bojkotom. Odlučili smo se na ovaj korak zbog odluke Centralne izborne komisije BiH da se neće ponoviti izbori poštom. Lideri svih probosanskih stranaka koji čine ovaj blok stoje iza naše odluke”, navodi Ahmetović za Faktor, dodajući da, osim što Srebreničanima u dijaspori neće biti omogućeno da ponovo glasaju, CIK je načinio još nekoliko propusta zbog kojih su se odlučili na bojkot ponovnih izbora.

Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” kazano je da ponavljanje demokratskih izbora nema nikakvog smisla, jer je stotinama građana Srebrenice koji žive u dijaspori ovom odlukom uskraćeno demokratsko pravo da glasaju, stoga takvi izbori neće odražavati legitimnu volju svih građana koji imaju pravo glasati u Srebenici. Iz Inicijative dodaju i to da su u žalbi navedeni svi argumenti i dokazi o kašnjenju distribucije izbornog materijala, te kašnjenja u dostavi čak i nakon održanih izbora, stoga, smatraju, da imaju dovoljno argumenata za poništavanje i ponavljanje izbora i putem pošte.