Carol Maltesi, 26, koja je radila pod umjetničkim imenom Charlotte Angie, ubijena je čekićem u januaru, ali je prijavljen nestanak tek sredinom marta kada se nije pojavila u plesnom klubu. Prijatelj i susjed identificiran kao Davide Fontana (43) izrezao je tijelo glumice, majke djeteta, na komade i spremio ih u zamrzivač. Zatim se pretvarao da izgleda da je njegova žrtva još živa, čak je plaćao stanarinu i odgovarao na njezine telefonske poruke.

Kada je saznao da je policija traži, strpao je njezine posmrtne ostatke u nekoliko vrećica i bacio ih na planinsku cestu u Bresciji, pokrajini Lombardija, oko dva sata od Milana.

Prošle sedmice jedan je prolaznik vidio osakaćenu ruku prekrivenu svjetlucavim lakom za nokte, no žena u početku nije identificirana jer joj je lice bilo sprženo. Vlasti su objavile opis koji uključuje detalje svih 11 njezinih tetovaža, od kojih je sedam netaknuto.

Usporedno s objavom detalja o tetovažama, dojavu o Maltesiju dobio je i lokalni novinar Andrea Tortelli te je nazvao njegove poznanike. "Pomislio sam u sebi, kolike su šanse da se sve ovo podudara, fizički opis i da ova žena ima iste tetovaže?", rekao je Tortelli za The Telegraph.  Ali nije htio ići na policiju dok nije bio siguran.

Tortelli je rekao da je pokušao kontaktirati Maltesija putem WhatsAppa i dobio odgovor. “Nekoliko ljudi mi je pričalo o toj djevojci”, odgovorio je Fontana, predstavljajući se kao mrtva žena. „Srećom, dobro sam.“

Fontana se javio kada je objavljeno ime mrtve žene i rekao istražiteljima da je poznaje, ali je negirao bilo kakvu umiješanost u njezin nestanak.

Policija je pratila Fontanino kretanje posljednjih mjeseci i pretražila njegov dom, gdje je pronašla veliki zamrzivač, istu vrstu vreća za smeće koje su se koristile za odlaganje tijela, te uzela inkriminirajuće DNK dokaze. Istražiteljima je rekao da je "slučajno" ubio Maltesi tokom sporazumnog spolnog odnosa, a zatim ju je izrezao na komade i sakrio njezine ostatke.

"Snimali smo kućni film. Bila je vezana, imala je vreću na glavi. Počeo sam je udarati čekićem po cijelom tijelu, ne jako. Onda kad sam joj došao do glave, počeo sam je jako udarati. Nisam siguran zašto... Ne znam što mi se dogodilo”, Fontanina je ispovijest za list 'Corriere della Sera'. "Mislim da je već bila mrtva, ali ne znajući što drugo učiniti, prerezao sam joj vrat kuhinjskim nožem."

Priznao je da je raskomadao njeno tijelo "u tri dana", nakon što ga je prvo pokušao zapaliti, a na kraju je ostavio njezine posmrtne ostatke u planinama tokom odmora. Osim toga, muškarac je ispričao kako je raskomadao njezino tijelo nakon što je kupio "sjekiru i pilu za metal. Očistio sam stan i oprao krpe u veš-mašini".

Zatim je kupio "zamrzivač na Amazonu" i u njemu sakrio njezine ostatke. Optužen je za teško ubistvo prvog stepena, komadanje i prikrivanje tijela.