Nakon nekoliko dana neizvjesnosti otklonjena je sumnja gdje će najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko nastaviti svoju karijeru. 

Od juče, Džeko je zvanično fudbaler milanskog Intera, jednog od najvećih fudbalskih klubova u Evropi. Zanimljivo jeste da je Džeko prvo nastupio za Inter u prijateljskom susretu sa kijevskim Dinamom, a nakon toga je na zvaničnoj stranici milanskog kluba predstavljen kao novi igrač. 

Kada je riječ o prvom nastupu našeg fudbalera u dresu Intera, sasvim je sigurno da će mu ostati u lijepom sjećanju. Naime, u prvom poluvremenu Džeko je bio strijelac gola, te je na taj način pokazao da će biti istinsko pojačanje za Inter, koji ove godine namjerava krenuti u pohod na više trofeja. 

U dosadašnjoj karijeri Džeko je nastupao za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu. Uzmemo li u obzir historijat svih klubova u kojima je Džeko do sada nastupao, lahko je zaključiti da je Inter najveći klub u kojem će naš najbolji fudbaler nastupiti. 

Na zvaničnoj stranici FC Intera objavljena je i priča o dosadašnjoj karijeri Edina Džeke, od najranijih dana do posljednih šest godina koje je proveo u Romi. 

Prvi zvanični nastup nova interova devetka imat će narednog vikenda, kada počinje italijanska Serie A.