Društvo | 08.01.2021.

Jedina fotoreporterka u Sarajevu

Ines i njeni "Momenti sa zelenih terena"

Na fotografijama koje predstavlja su uglavnom utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i utakmice koji su igrali sarajevski klubovi "Sarajevo" i "Željezničar".

REDAKCIJA

U sarajevskoj pub-galeriji "Cvrčak i mrav" večeras je otvorena prva sportska izložba fotoreporterke Ines Lučić nazvana "Momenti sa zelenih terena".

Kroz deset izloženih fotografija posjetitelji će imati priliku vidjeti kako fudbal izgleda iz ženske perspektive.

Ovo je njena prva samostalna izložba, a u pitanju su fotografije nastale na fudbalskim utakmicama kroz koje je Lučić i naučila raditi ovaj umjetnički posao.

 

U galeriji Cvrčak i mrav fotoreporterku podržale su brojne kolege, ali i ljubitelji fotografije. Ines je izložbom željela pokazati kako fudbal izgleda iz ženske perspektive.

- Ovo je moja prva samostalna izložba na kojoj sam predstavila deset fotografija koje su nastale na nogometnim utakmicama u periodu od 2017. do 2020. godine. Na fotografijama su uglavnom utakmice bh. reprezentacije i bosanskohercegovačkih klubova Željezničar i Sarajevo. Volim fudbal, moja velika ljubav su akcije na terenu i tribinama.

Uživam u fotografisanju posebnih i velikih momenata koji se dešavaju unutar stadiona. Nisam primjetila da me na stadionima drugačije gledaju zato što sam žena fotoreporter. Bilo je simpatičnih komentara i situacija, ali ne i neugodnosti - kazala je Ines Lučić, koja je inače jedina fotoreporterka u Sarajevu i fotografijom se bavi pet godina.

Na fotografijama koje predstavlja su uglavnom utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i utakmice koji su igrali sarajevski klubovi "Sarajevo" i "Željezničar".

- Fudbalske utakmice mi je najinteresantnije fotografirati s obzirom na to da volim taj sport. To nije najzahtjevnija stvar u ovom poslu, ali je meni zanimljivo - kazala je Lučić.

Iako su joj akcije na terenu i tribinama velika ljubav, njen objektiv je fokusiran i na druge stvari jer njime "lovi" trenutke s ulica, a ono što ne preferira su, kaže, iscenirane studijske fotografije.

Posjetitelji će izložbu moći pogledati u narednih mjesec dana u pab-galeriji "Cvrčak i mrav" koja se nalazi u sarajevskom naselju Kovačići. (Fena/Faktor)

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Latinska ćuprija i okolne zgrade 116 godina odolijevaju promjenama

Najnovija procjena: Ukrajina gubi teritoriju, Rusija snagu za daljnje napredovanje

Pojas kao "oči" slijepih ljudi

Sarajevo i Banja Luka postaju topliji od današnjeg Mostara