Zove se Caleb Anderson, ima samo 13 godina, a ove je godine započeo svoju drugu godinu studija zrakoplovnog inženjerstva na Georgia Techu, jednoj od najprestižnijih škola u Sjedinjenim Državama. Većina djece njegove dobi kreće u srednju školu. Anderson je krenuo na fakultet.

Prije nego što je upisao Georgia Tech, Anderson je godinu dana studirao na Tehničkom fakultetu Chattahoochee u Marietti, Georgia. Da nije promijenio školu, mladi genije diplomirao bi za dvije godine, ali su njegovi roditelji, Claire i Kobi Anderson, htjeli fakultet koji je bio pravi za Caleba. “Biti na Georgia Techu je san. Osjećam se kao kod kuće”, kaže Caleb dodajući kako mu nastava na drugoj godini nije teška.

Kada je imao samo devet mjeseci, Anderson je naučio znakovni jezik. U roku od godinu dana već je čitao Ustav Sjedinjenih Država, a s dvije je već znao razlomke. Međutim, Caleb kaže da nije genij. "Nisam baš pametan. Samo brzo dobijam informacije. Ako brže učim, brže napredujem", objašnjava mladić.

Anderson je najmlađi student u kampusu Georgia Tech. Njegova se majka nada da će priča o uspjehu njezina sina pomoći "promijeniti perspektivu onoga što vidite kad vidite mladog crnca".

"U budućnosti će biti zrakoplovni inženjer", kaže Claire Anderson. Caleb se nada da će dobiti stipendiju za rad u kompabniji Elona Muska, SpaceX a nakon toga pokrenuti vlastitu firmu.