S obzirom na to da još uvijek nije prošla opasnost koju sa sobom donosi korona virus, a bliži se vrijeme otvaranja konkursa za upis na fakultete Univerziteta u Sarajevu u studijsku 2021/2022. godinu, rektor Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za vakcinaciju u Novom Pazaru svih uposlenika najstarijeg i najvećeg univerziteta u našoj državi. Kako bi nadležne službe raspolagale tačnim informacijama u vezi s brojem zainteresiranih, nedavno je na web-stranici Univerziteta u Sarajevu objavljen anketni upitnik u kojem se od uposlenika traži da odgovore na određena pitanja.

“Prije svega u cilju zaštite zdravlja kako uposlenika, tako i studenata Univerziteta u Sarajevu, te stvaranja uslova za realizaciju nastavnog procesa prije početka studijske 2021/2022. godine, želja nam je da osiguramo što skorije vakcinisanje uposlenika svih organizacionih jedinica i Rektorata Univerziteta u Sarajevu”, piše na web-stranici ove visokoškolske ustanove.

Među anketnim pitanjima, osim osnovnih podataka kao što su ime i prezime te kontakt informacije, svi zainteresirani za vakcinaciju u gradu na Raškoj morali su navesti na kojoj organizacionoj jedinici rade, na kojoj poziciji te da li dobrovoljno prihvataju vakcinisanje izvan Bosne i Hercegovine. Krajnji rok za ispunjavanje upitnika bio je utorak, 8. juni, te je navedeno da će o daljnjim uputama svi oni koji su pristupili njegovom ispunjavanju biti blagovremeno obaviješteni.