Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP), državni zastupnik te osuđenik zbog krivičnog djela davanja lažnog iskaza Zukan Helez jutros je gostovao na N1 televiziji gdje je, između ostalog, rekao kako su Denis Zvidić i kompletno rukovodstvo Demokratske fronte dobrodošli u SDP.

"Moj lični stav je da su vrata Zvizdiću, kada je u pitanju SDP, otvorena. Da bi to bilo sigurno pojačanje za Socijaldemokratsku partiju. U Parlamentu sam sa gospodinem Zvizdićem, nisam vidio političkih devijacija, ni krajnje desno", kazao je Helez.

On je također istakao da je Denis Zvizdić ozbiljan političar u zrelim "i političkim i biološkim godinama" te da bi što prije trebao odlučiti gdje nastaviti političko djelovanje.

"Imao je dovoljno vremena da se opredijeli šta će. Sada je rekao da imaju neke tri opcije. Imamo osjećaj da ni Zvizdić nije sam sa sobom raščistio gdje bi on otišao i kome bi se priklonio", zaključio je Helez.

U pokušaju regrutiranja Denis Zvizdića, član Predsjedništva SDP-a je kazao da su "mnogi pokušavali da se kandidiraju kao nezavisni kandidati, ali nisu uspijevali".