Iz Bošnjačke stranke Crne Gore objavljeno je kako je ova politička stranka ostvarila historijski rezultat na današnjim lokalnim izborima. Naime, Bošnjačka stranka osvojila je ukupno 22 mandata, što je, kako ističu, pokazatelj da su jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i istinski zastupnik prava bošnjačkog naroda.

"Bošnjačka stranka će nastaviti da vodi ispravnu politiku kao i do sada. Hvala građanima na ogromnoj podršci koju su nam danas pružili. Naš fenomenalan rezultat u Rožajama pokazuje da Bošnjaci nedvosmisleno biraju Bošnjačku stranku kao svog političkog reprezenta i to je nešto što je dobro za sve buduće političke procese. Izuzetno smo zadovoljni rezultatom u Bijelom Polju, gdje smo osvojili pet mandata, što je pokazatelj rasta podrške našoj partiji i u tom gradu. Nema vlasti u Bijelom Polju bez BS, mi smo pobjednici današnjih izbora", naveli su.

Dodaju da su zadovoljni rezultatom i u Plavu, gdje su osvojili sedam mandata i pokazali da imaju najstabilnije biračko tijelo. 

"Ljudi sve više daju povjerenje Bošnjačkoj stranci i taj trend više niko neće moći da zaustavi", podvlače.

Bošnjačka stranka je i u Baru napravila bolji rezultat u odnosu na prošle izbore, što je samo potvrda trenda da ova politička organizacija ide uzlaznom putanjom.