Hasbulla Magomedov (07.07.2002.) već dvije godine velika je zvijezda društvenih mreža. Ovaj 20-godišnjak, rođen u Mahačkali, glavnom gradu ruske republike Dagestan, ima 8,6 miliona pratitelja na Instagramu.

Hasbulla je od malih nogu obolio od čudne bolesti koja uglavnom usporava proces rasta kostiju, slična je najčešćem obliku patuljastog rasta poznatom kao ahondroplazija. Pogađa jedno od 20.000 novorođenčadi. Zbog toga njegov glas, njegovo lice i njegovo tijelo odražavaju petogodišnjeg dječaka. Unatoč tome, bolest mu nije predstavljala problem, a sada svoje stanje iskorištava kako bi se šalio ali i zarađivao na društvenim mrežama.

Bez sumnje, Hasbulla je jedan od najviralnijih influensera na svijetu. Na svom TikTok računu ima više od 600.000 pratitelja, a i jedno je od omiljenih lica za mimove, njegove fotografije i stikeri koriste se na WhatsAppu.

U jednom od svojih prvih videa koji je postao viralan na mrežama, izazvao je Habiba Nurmagomedova, svjetskog prvaka u lahkoj kategoriji UFC-a, na bokserski turnir. To je dovelo do velikog prijateljstva sa Nurmagomédovim što je dodatno povećalo Hasbullinu slavu, čak toliko da je u Rusiji postao poznat kao "Mini Habib".

Međutim, našao se i u središtu mnogih kontroverzi, poput njegovog hapšenja u Dagestanu zbog remećenja javnog reda i mira nakon vjenčanja koje je izmaklo kontroli. Međutim, njegova popularnost je tolika da su njegovi pratitelji podržali njegovo oslobađanje od ruskih vlasti na Twitteru uz hashtag #FreeBulla.

Unatoč uspjehu i bogatstvu, Hasbulla je govorio kako mu je glavni cilj u životu postati islamski teolog, jer ga je oduvijek zanimalo izučavanje Kur'ana. Dok se to ne desi, ostaje jedna od trenutno najpopularnijih osoba na digitalnim platformama.