On je na svom Facebook profilo napisao komentar na rezultate izbora poručivši da je pobjedila Bosna i Hercegovina.

"Kada se saberu glasovi birača, građani Bosne i Hercegovine su u ogromnom broju glasali za svoju državu, njen opstanak, jačanje i razvoj, suportstavivši se njenoj podjeli, trećem entitu i aparthejdu. Pobijedila je Bosna i Hercegovina. E sad, šta ćemo sa tim rezultatom? Što šira koalicija bosanskih patriota, to bolje za Bosnu i Hercegovinu. Ispostavilo se tačnim što sam kazao prošle sedmice, da će biti važniji koalicioni kapacitet pojedinih stranaka od rezultata izbora. Izborna kampanja je završena, treba prestati sa međusobnim napadima. Šta je bilo, bilo je. Sada treba raditi za državu i narod", poručio je Hasaković.

Ranije tokom predizborne kampanje Hasaković je istakao da je puno važnije od rezultata izbora koalicioni kapacitet svake stranke.

"Većina građana će dati svoj glas iz ubjeđenja da glasa za jaču državu, sigurnost za svoju porodicu i razvoj. Da li će na kraju to i dobiti, tj. da li će takve politike dobiti šansu, zavisit će od koalicija koje će se praviti. U situaciji kada imamo otvorene napade na državu, nije logično da politike koje je brane ne budu zajedno. Ja mislim da niko nikoga ne treba pobijediti da bi poslije pravio koaliciju sa njim. Nema mi logike. Boriti se za što bolji rezultat je ok, to je na koncu i smisao postojanja svake stranke uz djelovanje i komunikaciju. Nabijati na nos nečiju pobjedu nije u redu, i nije ni u duhu naše tradicije. A i umanjuje bitno sam koalicioni kapacitet."