"Do maja neće biti konstituisana vlast na nivou Bosne i Hercegovine. Vidim da se ti muslimani tamo nešto pate.  Blok Srbi-Hrvati će o svemu odlučiti, a ne oni. Ovdje ćemo mi birati, šta god oni mislili o tome."

Ovo je danas, veoma bahato, izgovorio bosanski pravoslavac Milorad Dodik.

E pa eto, dragi moji Bošnjaci, novinari, političari, analitičari, uspjeli ste Dodiku asistirati ovakvo ponižavanje! Zadovoljni ste?

Da u, barem nominalno, patriotskim strankama ima imalo patriotske svijesti, pa makar samo u Socijaldemokratskoj partiji, Dodik ne bi ovo mogao izgovoriti jer bi s druge strane postojao kompaktan patriotski blok koji je snažniji od ovog koji Dodik najavljuje, a Čović ih ne bi onako mogao postrojiti jučer u Mostaru...

Bez obzira na osmorke, devetorke, ali i bez obzira na činjenicu da će SDA s partnerima imati dovoljan kapacitet da spriječi po državu opasne eksperimentalne vlasti, pozivam sve patriote iz svih stranaka (a znam da ih takvih ima mnogo) da prestanu biti taoci mržnje i nerealne ambicije nekoliko bivših SDA-ovaca i pete kolone u vidu raznih Forta, Arnauta i drugih...

To što vas pojedini ambasadori tapšu po ramenima neće sakriti vašu eventualnu nedoraslost trenutku, vremenu i zadatku pred kojim ste se našli, to je put u poniženje, ne samo za vas lično, nego i za cijeli narod i Državu.

Ovakvo poniženje nas čeka svaki put kada se nađe dovoljan broj "muslimana" kojima je važnija vlast nego nacionalni interes i koji više mrze SDA nego što vole državu.

Državu za šniclu - konkurs je u toku...

Mi se na njega zasigurno nećemo javiti, a historija će pamtiti one koji budu...