Hamdija Fejzić, nezavisni kandidat za načelnika Opštine Srebrenice na predstojećim Lokalnim izborima, prijetio je direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću rekavši mu: “Gdje se nalaziš sada, da dođem da te odradim”. Ovo su danas objavili sarajevski mediji navodno citirajući policijske zabilješke.

Međutim, Hamdija Fejzić u razgovoru za Stav demantira ove navode te ističe da nikada nije u bilo kojem pogledu prijetio Emiru Suljagiću.

“Istina je da smo prije dva mjeseca imali jedan verbalni dul nas dvojica, ali odmah smo se izmirili i nastavili normalno raditi. Kao što znate, ja sam predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra. Odmah poslije tog verbalnog okršaja ja sam potpisao rješenje o njegovom imenovanju za direktora Memorijalnog centra”, objasnio je Fejzić.

No, Suljagić je, dodaje Fejzić, sada nakon dva mjeseca od tog događaja našao za shodno da s tim izađe u javnost.

“Kada je vidio da ne može na drugi način spriječiti moju kandidaturu za načelnika Srebrenice, posegnuo je za ovim. Mislim da on, kao direktor Memorijalnog centra, ne bi trebao da se mješa u politiku i da se bavi politikom. Ako baš želi, onda neka to radi u Bratuncu, jer on je iz Bratunca, nije iz Srebrenice, pa neka se potrudi da Bošnjaci u tom gradu budu zastupljeniji u opštinskoj vlasti. Ili, ako baš hoćete, neka se kandiduje u općini Centar Sarajevo na izborima, jer tu je i prijavljen, pa neka se tamo bavi politikom ako želi”, kazao je Fejzić.

Kao nezavisnog kandidata za načelnika Srebrenice Hamdiju Fejzića prvo je podržala Stranka demokratske akcije (SDA), a kako sam Fejzić ističe, podržala su ga i sva relevantna udruženja u Srebrenici, te osobe začjane u politici u ovoj opštini.

“Ja sam na osnovu toga i krenuo u ovo”, kaže Fejzić dodajući da poziva i druge stranke da ga podrže kao nezavisnog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica. Iako je ranije SDP, zajedno sa  DF-om, NiP-om i Naprijed, podržao drugog kandidata – Muhameda Avdića, SDP je isnoć promijenio odluku i podržao Hamdiju Fejzića, koji se nada da će dobiti podršku još nekih stranaka, u prvom redu misleći na SBiH.

“Mislim da smo izgubili previše vremena na međusobna nadmudrivanja, vrijeme je da počnemo ozbiljno raditi. Imamo puno posla”, kazao je Fejzić za Stav.