Više od devedeset video isječaka i fotografija iz sljedećeg izdanja franšize Grand Theft Auto procurilo je na internet nakon hakerskog napada.

Sadržaj koji je procurio objavljen je u nedjelju nakon onoga što se opisuje kao jedan od najvećih sigurnosnih proboja u historiji videoigrica.

Iz kompanije Rockstar Games rekli su da ostaje nejasno kako je došlo do "upada na server", ali su potvrdili da je snimka ranog razvoja iz GTA VI ukradena.

Snimku je na stranicu GTAForums postavio korisnik pod pseudonimom Teapotuberhacker.

Haker je tvrdio da je dobio pristup podacima probijanjem Rockstarovog internog feeda u Slack aplikaciji za razmjenu poruka i pozvao je rukovodioce na pregovore kako bi se izbjeglo daljnje curenje podataka. Dodatna otkrića mogla bi uključivati ​​izvorni kod, imovinu i testne verzije iz GTA V i GTA VI, što bi moglo biti štetno za poslovanje spomenute kompanije.

Iako su izvornu objavu u međuvremenu uklonili moderatori, ona se uveliko proširila društvenim mrežama. Rockstar Games je navodno izdao naloge za uklanjanje snimaka s YouTubea i Twittera.

Snimka je pokazala testove animacije, rasporede razina i neke demonstracije igranja, a činilo se da potvrđuje dugotrajne glasine da će igra sadržavati prvu žensku protagonisticu. Također je otkrila da se radnja igre odvija u izmišljenoj verziji Miamija, koja je također bila mjesto događanja u GTA: Vice City iz 2002. godine.

U saopćenju objavljenom u ponedjeljak ponedjeljka, iz Rockstar Gamesa su rekli da su "izuzetno razočarani što su svi detalji sljedeće igre podijeljeni sa svijetom na ovaj način".

"Naš rad na sljedećoj Grand Theft Auto igri nastavit će se prema planu i ostajemo kao i uvijek predani pružanju najboljeg iskustva vama, našim igračima, koje doista premašuje vaša očekivanja", dodaje se.

Rockstar Games je kuća koja je potvrdila da razvija ovu igru još ​​ranije ove godine, a stručnjaci iz industrije predviđaju datum izlaska 2024. ili 2025. godine.