Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica, naredio je danas, kako se tvrdi u tom gradu, uklanjanje banera na kojem je bila ispisana bajramska čestitka. Tim povodom oglasio se Medžlis Islamske zajednice Srebrenica čije saopćenje sa društvenih mreža prenosimo u cjelosti: 

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić pod prijetnjom naredio skidanje banera kojima je Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun.

Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram?

Naime, njegov izgovor da postavljeni baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj.

I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji.

Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekte, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakona, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake.

Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeće?