“Hrvati kao narod su žrtve političkog inženjeringa u izbornom procesu. Bili su ovdje najkonstruktivniji, davali prijedloge i njihove pozicije su se evoluirale. Nevoljko su pristali na ograničene promjene Ustava, radili su kompromise i došli su do crvenih linija. Hrvati su u najlošijem položaju među tri naroda u BiH. Ako je netko najzainteresiraniji za promjenu izbornog zakona kojim će se ukinuti sve diskriminacije i nejednakosti, to je hrvatski narod. Oni koji nisu spremni i odugovlače proces, bosanskohercegovačka strana koja odugovlači s promjenama izbornog procesa. Vrijeme prolazi i postoji mogućnost da će preuzeti odgovornost za radikalizaciju i destabilizaciju”, rekao je Grlić Radman u uvodu.

Rekao je kako mora doći do dogovora prije izbora.

“Vlada Andreja Plenkovića aktivno upozorava da nam je u interesu stabilna i funkcionalna Bosne i Hercegovine. Unutar Evropske unije smo dobili prošlog ponedjeljka suglasnost i poruka je odaslana-konstitutivnost triju naroda mora biti zaštićena.”

Istaknuo je kako Hrvatska kao članica Evropske unije može utjecati na čitav proces.

– Mi sada radimo ono što su ranije vlade propustile. Mogu se čuti izjave predsjednika Milanovića i njegovog ljevičarskog potrčka koji prigovara Vladi. Mislim na Raspudića koji čita Hegela. 2010. godine u Sarajevu u crvenim šuškavcima je Zoran Milanović davao podršku Željku Komšiću. Sada radimo na onome gdje se griješilo ranije i sve one propuste koje je imao Zoran Milanović i sada. Milanović ništa ni ne radi. Volio bih vidjeti da nekoga nazove, piše pisma, upozorava. On ne radi svoj posao. Bio je u Kranjskoj Gori desetak dana i bio je mir u Hrvatskoj. Kad se vratio pokazao je dezorijentiranost govoreći o Ukrajini i vojnicima u Ukrajini o čemu ne postoje nikakva saznanja. Govori o hrvatskim agentima, vrijeđa hrvatsku vladu, prešao je Rubikon i morao bi se ispričati za sve izjave”, rekao je Radman.

(Izvor: Saff)