Tebe, Allaha, Gospodara svih svjetova hvalimo i Tebi zahvaljujemo. Tebi, dobročinitelju, milostivom, vladaru Dana sudnjega, mi se klanjamo. Samo od Tebe pomoć tražimo.

Gospodaru naš, koji si ovu našu domovinu Bosnu i Hercegovinu tako lijepom stvorio i blagodati brojne po njoj prosuo, na njoj planine, brda i brjegove uzdigao, šumama, livadama i rijekama je okitio, molimo Te, Tebe Gospodaru naš, da je učiniš sigurnom i slobodnom za sve plemenite ljude koji u njoj žive. (Amin)

Milostivi Gospodaru, podari nam dovoljno sunca žarkoga, kiše plodne i usjeva rodnih, podari nam halal i berićetnu nafaku iz naše zemlje i na našoj zemlji, da na njoj živimo i umiremo kao muslimani. (Amin)

Plemeniti Gospodaru, podari nam iskreno i najčvršće vjerovanje, dug život ispunjen zdravljem i zadovoljstvom Tvojim, pomozi nam da potomke svoje odgojimo da budu čestiti, učeni i odvažni. Našu vojsku učini simbolom snage, hrabrosti i sigurnosti, a našoj domovini Bosni i Hercegovini podari postojanost i svaki boljitak pod okriljem Tvojim. Zaštiti je, Gospodaru, od nesreća i belaja. (Amin)

Milostivi Gospodaru, povećaj ljubav Bošnjaka prema domovini Bosni i Hercegovini i ne dozvoli da nam nasilnici budu u vlasti, a brigu o nama povjeri najboljima od nas i budi uz nas, Gospodaru naš, a nemoj biti protiv nas. (Amin)

Gospodaru naš, učini da krv šehida, suze njihovih majki, uzdah njihove djece i bol njihovih supruga budu temelj našeg sjećanja, naše snage i odlučnosti da budemo odgovorniji i sposobniji u svojim zadaćama, aktivniji u svojim džematima i korisniji domovini. (Amin)

Gospodaru naš, ne dopusti da nas slabosti obuzmu pa da zaboravimo na Tebe, da se udaljimo od Tvoje milosti i Tvoje zaštite. Poduči nas da ne zaboravimo da si nam Ti domovinu Bosnu i Hercegovinu darovao da je volimo i u njoj mir i slobodu čuvamo. (Amin)

Tebe, Stvoritelja, Gospodara našega, slavimo i veličamo onako kako Si Ti zadovoljan. Oprosti nam, Gospodaru naš, poduči nas da i mi drugima praštamo. (Amin)