Gradimir Gojer, istaknuti radnik u oblasti kulture te čovjek koji je obnašao niz bitnih političkih funkcija kao član Socijaldemokratske partije i Stranke za Bosni i Hercegovini, već neko vrijeme na svojim profilima na društvenim mrežama upozorava na ono što se dešava ovoj državi i njenim stanovnicima. U posljednjih nekoliko dana, tj. otkako je Christian Schmidt silom nametnuo novu Vladu Federacije BiH, ovaj kulturni djelatnik i nekada političar u nekoliko navrata je istakao koliko je razočaran.

"Danas je isporučena FBiH u ruke sudionika udruženog zločinačkog pothvata (što je odluka Haškog sudišta), a Bošnjaci su strpani u mini Palestinu. Sramna je uloga Amerike i stare kurve Evrope (kako je naziva Krleža). Traje proces demontaže BiH! Neka su prokleti svi koji su danas krenuli stazama ubijanja moje domovine", napisao je Gradimir Gojer na da izbora nove Vlade FBiH.

On je zatim prokomentirao i stanje na bh. ljevici.

"Odlukama visokog predstavnika uništena je moja domovina. Dvadeset godina mog socijaldemokratskog angažiranja propalo je. Oni koji se danas nazivaju SDP-ovcima prodali su svoje ideale (ako su ih ikada imali) dajući na pladnju FBiH sljedbenicima međunarodno presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata. Evropski križari i američki bezdušnici pomogli su iz sve snage da BiH nestane s karte svijeta. Bošnjački narod sabijen je u enklavicu,a bosanski Srbi i bosanski Hrvati iz dana u dan otimaju moju domovinu s jednim jedinim ciljem da ih pripoje Srbiji i Hrvatskoj. To više nije moja BiH. To je je neki državni improvizorij na čelu s propalitetima i banditima koji su se zarad fotelja i bogatih primanja prodali svjetskim klerofašistima i križarima. Časni ljudi na tom zemljopisnom pojmu nemaju šta više tražiti. E pa zemljaci, sretna vam tzv. nova politička realnost. Propale su decenije moga političkog angažmana na ljevici. Adio, draga domovino", njegove su riječi.

Gojer je kazao i to da, prema njegovim riječima, marionetsko-izdajničku, oktroiranu Vladu FBiH s ministrima koji su nesposobni za svoje resore treba rušiti od prvog dana.

"Pošto su izdajnici, ne treba im dati tzv. prvih stotinu dana. Rušiti na svaki način. Odmah!!! Neprijatelja države BiH Christiana Schmidta protjerati iz BiH što hitnije! Pozivam članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića da brane Ustav BiH i pokrenu sve potrebne postupke za protjerivanje Christiana Schmidta koji grubo gazi demokratiju u BiH i Ustav FBiH. Zakleli ste se na Ustav, to Vam je obaveza", dodaje.

Također, naglasio je i to da "u nevjerovatno bezobzirnom križarskom pohodu Srbija i Hrvatska uz pomoć domaćih izdajnika čereče međunarodno priznatu članicu UN-a BiH", ali kada se "iz dubokog sna Bošnjaci probude bit će suviše kasno".