Ali rukometaši su treći put na velikom takmičenju i sanjaju da na Evropskom prvenstvu prođu prvu fazu takmičenja, i to u konkurenciji rukometnih velesila Švedske i Španije, te nešto slabije Češke Republike. Ono što znamo o rukometašima jeste da se bore k'o lavovi i nikada ne odustaju. Ko zna, možda i uspiju. Svejedno ćemo s ponosom i radošću pratiti njihove nastupe već polovinom januara 2022. Mjesec poslije počinju Zimske olimpijske igre u Pekingu, kontroverzne zbog politike i ljudskih prava, ali sport neće trpjeti zbog toga. Elvedina Muzaferija je naša nada u dobar rezultat, možda ne za medalju, ali za pristojan plasman svakako jeste. A može nas slobodno iznenaditi i s medaljom.

Kasnije tokom godine, u septembru, očekuje nas i Evropsko prvenstvo u košarci. Bosna i Hercegovina je ponovo tamo. U Kölnu će momci predvođeni selektorom Vedranom Bosnićem tražiti prolaz dalje kroz grupu s Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom i Mađarskom. Tri vrhunske reprezentacije, krema evropske košarke, i domaćin Njemačka garantiraju dobru košarku. Ko će ići dalje, vidjet ćemo, ali NBA zvijezda, nadamo se, neće faliti – Luka Dončić, Domantas Sabonis, Dennis Schröder, Rudy Gobert, Jusuf Nurkić... svi u istoj grupi.

U 2022. godini na programu je i Svjetsko prvenstvo u atletici kojemu je domaćin SAD. Može li Amel Tuka do medalje? Vjerujemo da može, ali pitaju se nešto i drugi atletičari. No, da će biti uzbuđenja, hoće, sigurno.