Šaljić objašnjava da je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić imao tokom perioda glasanja konstantno 49,70 % podrške, načelnik Općine Centar Srđan Mandić 22,20 %, a načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović 19,30%. Ovo su bili rezultati za 23 sata trajanja ankete. Tako su ocijenili čitatelji portala Klix.

No, onda su na scenu stupili glasači iz Indije.

“Za 30 minuta do zaključenja ankete, klasični nesposobnjaković Mandić je dobio dodatnih ni manje ni više preko 30 % i odjednom ima 52% podrsku. Također je i Tanović istom brzinom dobio istu podrsku od 30 % i po anketi prestigli su pobjednika ankete Efendića.

Šta se u stvari desilo??? Desilo se to da je trojka ili dvojka pronašla opciju preko IT kompanija da novčanom uplatom dobije lajkove i glasove gdje treba. Zbog velikog pritiska javnosti i loše ocjene građana o radu Tanovića i Mandića usudili su se na ovaj korak. U ovom slucaju po 10.000 glasova ili lajkova stiglo je, nećete vjerovati, čak iz daleke Indije. Ali za glasačkom kutijom neće biti Indijaca te kojekakvih IT kompanija. Nesposobnost se ne može sakriti lajkovima iz bijelog svijeta.

Ovdje je Semir pobjednik, a ublehaše narod je raskrink'o”, piše Šaljić.