Nevladina organizacija „Glas za Bosnu“, koja u Švicarskoj okuplja građane bosanskohercegovačkog porijekla, raspisala je povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, literarni konkurs na temu „Moja domovina Bosna i Hercegovina – jedna pozitivna priča“.

Konkurs je otvorenog tipa i bez starosnih ograničenja, a pravo učešća imaju svi građani Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovačke dijaspore. Prozne ili poetske radove, dužine do 1.000 riječi, svi zainteresirani mogu poslati na e-mail adresu [email protected] do 10. februara. 2021. godine.

Kako je istaknuto u konkursu, nakon stručnog pregleda će najboljih deset radova biti objavljeno na Facebook stranci organizacije „Glas za Bosnu“. Rad s najviše lajkova, dijeljenja i komentara bit će proglašen i objavljane na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine te nagrađen nagradom u iznosu od 300 eura.

„Glas za Bosnu“ je nevladina organizacija osnovana od strane bh. patriota u Švicarskoj, u decembru 2015. godine. Primarni cilj osnivanja ove organizacije bio je motivisanje građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na zemlju u kojoj žive, da se svake dvije godine registruju i glasaju na izborima u BiH. Osim toga, organizacija nastoji kroz svoj rad i djelovanje jačati političku svijest bosanskohercegovačkih građana. Kako navode iz organizacije, njihov rad se zasniva na bazi apsolutne stranačke neutralnosti, a sve što rade rade isključivo iz ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini.