Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića s kojim je razgovarao o odnosima između dvije države, a hrvatski ministar je nakon sastanka komentirajući nedavne izjave predsjednika te zemlje Zorana Milanovića izjavio da genocid nema razinu niti gradaciju po kojoj se procjenjuje broj žrtava podsjetivši da je Hrvatska osudila genocid u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Na pitanje novinara da prokomentira nedavnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je rekao da bi "za teže zločine od Srebrenice, ako trebalo izmisliti drugi naziv", ministar Grlić Radman je izjavio:

„Genocid nema razinu niti gradaciju po kojoj se procjenjuje broj žrtava. Svaki genocid je genocid i Hrvatska je osudila genocid u Srebrenici. Tu su naši stavovi s državama članicama EU, kao i s Ujedinjenim narodima, usuglašeni.”

Odgovorio je i kako je protiv vraćanja imena Trga maršala Tita na zagrebački trg pred Hrvatskim narodnim kazalištem.

„Tito je na listi od onih koji su kršili međunarodno pravo i činili ratne zločine, odgovoran je za zločine koji su se dogodili u ratu i poraću, a u totalitarnom komunističkom sustavu stradanja Hrvata bila su nebrojena. Raspad bivše umjetne tvorevine govori sve”, zaključio je Radman.