U svečanoj loži stadiona Bilino polje, na utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog, nalaze se Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, Aljoša Čampara, bivši minisatar MUP-a…

U Mjesnoj zajednici Pokoj, kao i u stotinama drugih mjesnih zajednica širom Unsko-sanskog kantona, vodena bujica nastavlja plaviti stambene objekte, a od sinoć su i bez struje, što otežava i boravak mještana i rad volontera na terenu.

Na terenu su volonteri Crvenog križa, humanitarnih organizacija SOS, Pomozi. ba i JRC, koji pomažu stanovništvu i dostavljaju im hranu, vodu i lijekove. Nikoga od predstavnika vlasti na federalnom i državnom nivou danas nije bilo u Krajini, nije ni jučer, ni dan prije toga. Našim predstavnicima u vlasti važnija je utakmica Velež-Zrinjski, važnije je da drže skute Draganu Čoviću i Borjani Krišto od toga da pomognu narodu koji je pogođen velikim poplavama. U Sarajevu kada poplavi pet objekata kompletna “trojkina” Vlada voza se na traktoru i slika za društvene mreže, a kada je cijela Krajina pod vodom, “trojkine” vlada mirno gledaju utakmicu u Zenici.