U Bileći je, prenosi Faktor, danas služen pomen zločincu iz Drugog svjetskog rata Dragoljubu Draži Mihailoviću, povodom 75 godina od njegove smrti. U bilećkom "Ravnogorskom parku" postavljene su dvije biste četnicima Špiri Babiću i Savi Kovaču.

Pomen zločincu Mihailoviću služen je u Hramu Svetog Save u Bileći, u prisustvu načelnika općina Bileća i Gacko Veselina Vujovića (SDS) i Ognjena Milinkovića (SNSD), organizatora skupa Bilećkog četničkog odreda i brojnih građana, prenosi rtrs.tv.


Ognjen Milinković

Predsjednik Odbora za obilježavanje 75 godina od smrti Draže Mihailovića i jedini, kako je rečeno, "živi legitimni četnički vojvoda" Slavko Aleksić iz Bileće rekao je da se danas navršava 75 godina od "mučeničke smrti i pucnja u đeneralove grudi".

Aleksić je istakao da su se ljudi u Bileći danas okupili „i zbog istine i pravde,“ jer je "istina samo jedna i ne može da se zakopava u zemlju, kao što su je komunisti zakopavali decenijama.“

Načelnik Veselin Vujović “učesnik je Otadžbinsko-odbrambenog rata od 1991.-1995. godine, pripadnik jedinice ‘Bilećki dobrovoljci’. Poslije rata obavlja poslove od OBL-a do načelnika službe u Vojsci Republike Srpske. Bio je zaposlen u Republičkoj upravi carina kao šef graničnog prelaza Deleuša. Predsjednik je Boračke organizacije opštine Bileća. Iza kandidature načelnika Vujovića stajale su stranke SDS, PDP, SNS, SRS i SRS Vojislav Šešelj.”


Veselin Vujović