Fudbalski savez Turske (TFF) saopćio je da su prekinuli saradnju s dosadašnjim selektorom A reprezentacije 69-godišnjim Senolom Gunesom, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nakon sastanaka sa selektorom reprezentacije Senolom Gunesom, sporazumno je odlučeno da prekinemo saradnju. Ovim putem želimo se zahvaliti našem cijenjenom stručnjaku koji je našoj zemlji donio velike uspjehe, za sav njegov rad i doprinos turskom fudbalu, te mu u budućnosti želimo dobro zdravlje i uspjeh", saopćeno je iz TFF-a.

Iskusni trener bio je na meti kritika zbog loših rezultata na Evropskom prvenstvu 2020. i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Selektor Turske bio je u dva navrata, a nacionalni tim je predvodio u 82 utakmice, u kojima je ostvario 38 pobjeda, 23 remija i 21 poraz.

Gunesu je u prvom mandatu, koji je trajao od 2000. do 2004. godine, odveo Tursku do najvećeg uspjeha u historiji, trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Vodio je mnoge turske klubove, a izdvajaju se Trabzonspor i Besiktas.