Fudbalski klub Sarajevo objavio je danas kako su Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u klub.

U zajedničkom saopćenju za javnost Tan i Mirvić istakli su kako su uzbuđeni što se klubu vraća prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost.

"FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!“, ističu Tan i Mirvić u salopćenju objavljenom na službenoj stranici kluba.

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Obojica zahvaljuju navijačima na strpljenju iskazanom tokom posljednjih mjeseci.

“Bio je to težak period za sve, i sa ovom objavom, uvjereni smo da dolazi do zatvaranja tog poglavlja. Komunikacija sa navijačima će biti naš prioritet. Ovim najavljujemo novu eru naših odnosa ne samo sa navijačima nego i poslovnim partnerima, sponzorima, medijima i svim drugim zaljubljenicima u FK Sarajevo!", najavili su Tan i Mirvić.

Klupska se administracija zahvalila dosadašnjim investitorima, Long Cuong grupi i Nguyen Hoai Namu, na svim naporima uloženim u rukovanje klubom tokom protekle dvije godine kada su zabilježeni brojni uspjesi.

“Osvajanje prvenstva i najduži niz bez poraza u bh. fudbalskoj historiji čine g. Nama dijelom svijetle povijesti Kluba. Hvala vam!“, zahvalili su se u Klubu izražavajući nadu da će s novom upravljačkom strukturom Klub ponoviti ne samo ove uspjehe nego otići i mnogo dalje.