Sport | 13.06.2022.

Novo partnerstvo

FK Sarajevo i Maarif škole potpisali protokol o saradnji

"Maarif" škole u Sarajevu započele su aktivnosti u kampusu na Mojmilu 2018. godine i to na nivoima predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Osnivač škola je Turska fondacija "Maarif". "Maarif" je dosad otvorio škole na različitim kontinentima, a značajan broj svršenika ovih škola svoje obrazovanje nastavlja na univerzitetima u Turskoj

R. I.

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo i Maarif škola u Sarajevu (Maarif Schools of Sarajevo) danas su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine potpisali protokol o saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Protokol o saradnji u prostorijama FK Sarajevo zvanično su potpisali direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović i predstavnik Turske fondacije "Maarif" za Bosnu i Hercegovinu Yakup Gul.

Alimanović je nakon potpisivanja protokola istakla da FK Sarajevo već dugo ima odličnu saradnju s turskim kompanijama.

"FK Sarajevo generalno s turskim kompanijama ima jako dobru saradnju. Turkish Airlines je naš generalni sponzor već godinama i drago nam je da proširimo saradnju i na druge, pogotovo obrazovne institucije u BiH. Djeca iz Maarif škola će uvijek biti dobrodošla na našim utakmicama", kazala je Alimanović.

Istakla je da je vrlo važno da se djeca i mladi bave sportom i da od malena grade kulturu navijanja.

Dodala je također da u FK Sarajevo od naredne sezone imaju velika očekivanja.

"Od naredne sezone očekujem mnogo više nego u prošlosti i ono čemu sigurno idemo je da se kvalificiramo za Evropu", rekla je Alimanović.

Gul je izjavio da Turska fondacija "Maarif" u mnogim državama provodi obrazovne aktivnosti.

"U zemljama u kojima djelujemo potpisujemo protokole o saradnji s mnogim fondacijama, organizacijama i institucijama. Od sada je ovdje u BiH jedan od naših najvažnijih partnera i FK Sarajevo", kazao je Gul.

Dodao je kako je vrlo važno da se djeca bave, pored edukativnih, i sportskim aktivnostima s ciljem zdravog života.

"Upravo ovim protokolom naš cilj je da se učenici ne samo bave obrazovanjem nego i da imaju potrebnu podršku u sportskim aktivnostima. I zato smo potpisali ovaj protokol. Najvažnija poruka koju želimo poslati time je da je u zdravom tijelu zdrav um. S jedne strane obrazovanje, a s druge sportske aktivnosti", rekao je Gul.

"Maarif" škole u Sarajevu započele su aktivnosti u kampusu na Mojmilu 2018. godine i to na nivoima predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Osnivač škola je Turska fondacija "Maarif".

"Maarif" je dosad otvorio škole na različitim kontinentima, a značajan broj svršenika ovih škola svoje obrazovanje nastavlja na univerzitetima u Turskoj.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Kako je srušen najstariji svjetski rekord u ateltici

U petak odluka o Barbarezu kao novom selektoru

Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Bayer više nije Neverkusen