Za njen nastup 26. juna 2021. godine FIBA kaže da možda više nikada nećemo vidjeti tako zadivljujući natup jedne košarkašice na ženskom EuroBasketu kao što je njen protiv Švedske. Jones je imala indeks učinkovitosti +51, vodila je Bosnu i hercegovinu do pobjede 82:63 u utakmici u kojoj je ubacila 34 poena, imala 19 skokova i 4 asistencije.

Najbolji prošlogodišnji nastup, mjesec nakon Jones, ubilježio je Slovenac Luka Dončić, 26. jula u pobjedi Slovenije nad Argentinom rezultatom 118-100 na otvaranju Olimpijskih igara. Dončić je imao 48 poena, 11 skokova, 5 asistencija i 3 blokade.

Na drugom mjestu je japanska košarkašica Rui Machida. Ona je 6. augusta ostvarila olimpijski rekord sa nestavrnih 18 asistencija u utakmici protiv moćne Francuske. Machida je hipnotizirala svojim igrama tokom cijelog turnira olimpijskog turnira, a posebno u pobjedi protiv Francuske 87-71 koja je podigla njezin tim u igru za zlatnu medalju.

Još jedna nestavrna partija dolazi sa Olimpijskih igara, ona Australca Pattya Millsa, koji je 7. augusta ubacio 42 poena i dodao 9 asistencija u pobjedi Australije nad Slovenijom rezultatom 107:83 u borbi za brozanu medalju na Olimpijadi. Epskom igrom Millsa Australija se prvi put popela na pobjendičko postolje na Olimpijskim igrama ili Svjetskim prvenstvima.

Ostalih šest mjesta zauzeli su: Walter 'Edy' Tavares (Uganda), Walter Hodge (Djevičanski otoci), Emma Meesseman (Belgija), Hu Jinqiu (Kina), Arsalan Kazemi (Iran) i Alina Iagupova (Ukrajina).