Sapunica je gotova i to nakon radikalnog zaokreta u samo 48 sati. Kylian Mbappé ostaje u Parizu. Međutim, vijest nije bila iznenađenje za Real Madrid, koji je već bio sumnjičav prema dvosmjernoj igri koju je igrala igračeva majka.

Nakon što su čuli vijest, kružila su brojna imena u raspravi o tome ko je kriv štio francuski napadač nije došao u Madrid. Emmanuel Macron, koji je lično pozvao igrača da ga uvjeri da ostena, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferín kojeg optužuju da je Mbappéa upozorio na moguće sankcije protiv Real Madrida zbog namjera osnivanja Superligu pa čak i ime Zinedine Zidanea.

Na kraju je ostaklo samo jedno ime i osoba na koju svi upiru prstom i ko je postao javni neprijatelj broj 1 Real Madrida. Fayza Lamari, svemoćna majka Kyliana Mbappéa.

Fayza Lamari, direktorica je firme KEJWF (ime formirano akronimom porodice). K za Kyliana, E za Ethana (najmlađeg sina koji igra u PSG akademiji), J za Jiresa Kembo Ekokoa (Mbappéov usvojeni brat), W za Wilfrieda (oca) i F za Fayzu (majku).

Čeličnom šakom Fayza upravlja svime što je vezano uz imidž i finansije, pa čak i život Kyliana. U francuskim tračevima šuška se da je ona kriva što je Kylian još uvijek zlatni neženja.

Po zanimanju pravnica, u mladosti je bila poznata rukometna figura, a strast prema sportu je prenijela na svoju djecu. Od malih nogu shvaćala je natjecanje kao put na koje su ključni disciplina i solidarnost. U svoja tri sina usadila je vlastito viđenje vrijednosti sporta. Kylian, Ethan i Jires i sva trojica su posvećena nogometu.

Ethan igra za U-12 tim Paris Saint Germaina dok je Jires, sin kojeg je usvojila, bio dio turskog Bursaspora. No posljednjih godina najviše se fokusirala na karijeru svog najpoznatijeg sina.

Lamari je oduvijek održavala odličan odnos s čelnicima PSG-a i, unatoč tome što je znala da je san njenog sina da igra za Real Madrid, uvijek je zagovarao opciju ostanka u Parizu. U Madridu smatraju da je ona iskoristila Real Madrid kako bi povećala zahtjeve prema PSG-u i učinila sina apsolutnim gospodarom pariškog kluba.

Ona je nemilosrdna pregovaračica i postala je prava glavobolja za Real Madrid u posljednjih godinu dana. Tražila je više novca, prava na lik i čak se usudila predložiti promjenu trenera. No, njena je strategija razotkrivena u petak kada je priznala da je uvijek igrala na obje strane.

Real Madrid i Mbappé prošle su sedmice postigli dogovor o svim uslovima ugovora. To je, između ostalih detalja, uključivalo isplatu 130 miliona eura kao bonus za potpis, ukupnu domenu prava na lik i ime i vrlo sočnu plaću.

U Parizu će francuski reprezentativac zarađivati ​​50 miliina po sezoni, čemu se mora dodati i bonus za obnovu ugovora od 100 miliona. Ali ima toga još. Mbappé zadržava 100% prava na svoju lik i apsolutnu moć u sportskoj sekciji.

Njegov je bankovni račun narastao ali je srozao svoj imidž jer sada svi znaju da je rijheč o sobama koje baš nemaju poštenja niti drže do svoje riječi. Francuski novinar Frederic Hermel napisao je: “U fudbalu postoje oni koji poštuju svoju riječ. A tu je i Mbappé...” Ali makar je konačno i ta sapunica okončana.