Ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenice okupio se stotinjak građana. Na transparentima je pisalo: "Fudo, Zenica je uz tebe", "Fudo je Zenica"...

Kasumović se istražiteljima SIPA-e predao u Sarajevu, a nakon što je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona objavilo da je on za njih u bjekstvu. Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopćeno je da su pripadnici ove policijske agencije izvršili pretrese na 11 lokacija i uhapsili isto toliko osoba.

Prisutnima se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je poručio: "Što je više kleveta i laži, Fudo nam je miliji i draži". Radončić je kazao da "oni ne hapse Kasumovića zato što je kriv, već zato da skrenu pažnju sa svojih respiratora i milion drugih zloupotreba".

"Kao žrtva procesa reći ću vam šta oni spremaju Fudi. Pošalju vam 50 specijalaca, vode vas kao psa sa lancima, organiziraju medijski linč da vas unište. Ne dajte Fudu!" kazao je Radončić, dodajući da neće vršiti pritisak na pravosuđe, ali da postavlja logično pitanje, "kako je moguće da se sa slobode brani Fadil Novalić, a da možda zadrže Fudu koji je odbranio da se opljačka novac od Grada Zenice".

"Ovo nije pritisak na pravosuđe, ovo je pritisak da svi budemo jednaki pred pravosuđem" naglasio je Radončić.

Na skupu su govorili i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić, šef Kluba vijećnika Zeničke inicijative Kenan Uzunović, vijećnik u GV Zenica Semir Huseinović i zastupnica u Skupštini ZDK Sanja Renić.