Predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nastavlja sa svojim barbarskim djelovanjem na društvenim mrežama. Otkako znamo za njega i njegovo djelovanje nastoji gušiti glas kritizera na ovaj ili onaj način, bez obzira da li se radi o njegovim političkim oponentima ili čak običnim građanima.

U svom najnovijem Facebook pohodu on se upravo obrušio na jednu građanku, aktivisticu Elmedinu Muftić, koja putem svojih profila na društvenim mrežama vrlo često iznosi kritike na njegov rad i rad njegovih koalicionih partnera. 

Naime, Elmedina Muftić je na svom Facebook profilu objavila fotografiju na kojoj se nalazi navodna izjava ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića za srbijanski Informer u kojoj stoji da je Elmedin Konaković obećao da će, ako aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan izgubi na izborima, nove vlasti u Republici Türkiye uhapisiti generala Sakiba Mahmuljina i odmah ga deportirati za BiH. Elmedin Konaković je ubrzo reagirao navodeći da je ta fotografija montirana te da Elmedina Muftić "često piše notorne laži, dijeli na Facebooku razne neistine i često kune ljude".

"Danas je podjelila još jednu. Montiranu kao izjavu u nekom mediju, takve izjave nema, zna to moja imenjakinja. S njenog profila dalje shareuju pristalice. Ne slažem se s onima koji kažu da se ne spuštamo na nivo onih koji brutalno lažu, naprotiv. U to se blato moramo spustiti i pokazati prstom na ove ljude. Ne odgovarajte njihovim jezikom, ali njihovo carstvo laži razbijajte istinom kad god ste u prilici", napisao je on.

Vrlo brzo javila se i sama Muftić video porukom u kojoj kaže da je na ovaj način vlast udarila na slobodu građanina, na slobodu mišljenja.

"Elmedine Konakoviću, ovo što si uradio podliježe tužbi. Mene ušutjeti, zaplašiti, zastrašiti nećeš niti možeš. Ti, kao ministar vanjskih poslova, kao neko ko se usudio predstavljati ovu državu u svijetu, trebao bi znati čitati i vidjeti da slika koju sam objavila nije moje autorsko djelo nego djelo srpskog Informera, djelo onih s kojima ste ti i tvoji partneri u koaliciji. Prema tome, ja sam objavila sliku i ne pravdam ti se sve i da sam je napravila, ali nisam. Ti me nećeš zaplašiti, ali samo da ti kažem da sam kao građanka ove zemlje napadnuta od vlasti i osjećam se nesigurno", istakla je.

Bilo šta da joj se desi, bilo kakve uvrde koje budem trpjela, kaže da će ići na njegov račun i da će biti podignuta tužba protiv njega.

"Kada si se počeo baviti politikom i kada si sebe ubijedio da si sposoban da budeš ministar vanjskih poslova, trebao si znati da više nisi običan građanin, već vlast ove zemlje. Kao vlast ove zemlje udaraš na jednu ženu, a dobro znaš, Elmedine Konakoviću, da štitiš svoju ženu. Na kraju lažeš da podmećem neistine i pričam laži na Facebook profilu. Moj Facebook profil je javan i samo odgovaram na laži i podmetačine takvih kao ti i tvojih koalicionih partnera u pokušajima rušenja i izdaje države BiH. To ću raditi do kraja. Ja se ne bojim tebe. Jednom sam zbog takvih privođena u SIPA-u, jednom je Sud BiH da na mom profilu nema govora mrženje, laži i potvora. To što ti smatraš da je spominjanje tvoga imena bilo gdje laž i govor mržnje, to je tvoj problem. Nije moj. Ja ću te komentirati kao ministra vanjskih poslova jer me kao Elmedin Konaković nikada nisi zanimao", dodala je.