Predizborna kampanja uveliko je počela i prljavija je nego što se moglo i misliti. Toliko je prljava da predsjednici pojedinih političkih opcija odobravaju psovanje konkurentima na ovogodišnjim izborima.

U konkretnom slučaju, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, na svom Instagram profilu podijelio je story osobe čije je korisničko ime na ovoj društvenoj mreži djerikeec, a koji psuje famliju svim članovima Stranke demokratske akcije.

"Najjači su mi ovi iz SDA, definitivno. Kao nije cijela pruga jedna raskrsnica. J***m vam familiju, da vam j***m. Kada ste vi na vlasti bili, buraz, ideš preko Nedžarića, preko pruge tamo, znači, bubreg mi ispadne", bio je Instagram story koji na najbolji način pokazuje kako NiP generira mržnju među građanima, posebno u Sarajevu.

Iako psovanje te podržavanje psovanja predstavlja ozbiljan nedostatak osnovne kulture, ono postaje još opasnije ako je podržano od onih koji „liderišu“ procesima na bilo kojem nivou vlasti i koji su se predstavljali kao promjena na političkoj sceni. U normalnim okolnostima ovakvu reakciju predsjednika jedne političke stranke trebali bi osuditi kako mediji, tako i organizacije za zaštitu ljudskih prava.