U Banjaluci se danas održava sastanak stranaka članica vladajuće koalicije u Republici srpskoj.

Sastanku prisustvuju lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici ove stranke Željka Cvijanović i Radovan Višković, predsjednici DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i NPS-a Darko Banjac.

Vladajuća koalicija bavi se raspodjelom resora i kadrovskim rješenjima. Narodna skupština Republike srpske trebalo bi u srijedu, 21. decembra, na trećoj posebnoj sjednici da imenuje novu Vladu Rs. 

Međutim, iako Milorad Dodik ostavlja dojam samouvjernosti sedmični list „Stav“ iz izvora bliskog SNSD-u doznaje da se u Republici srpskoj „sprema politički cunami“.

Ono što je pokvarilo Dodikov današnji sastanak sa najužim saradnicima je informacija da bi se do srijede mogao pojaviti snimak koruptivnog sadržaja vezan za premijera Republike srpske Radovana Viškovića.

Snimak se prema našem izvoru nalazi u posjedu dvije obavještajne agencije, jedne domaće i druge iz regiona. Ono što se na snimci nalazi ima potencijal da izazove „politički cunami“ u Republici srpskoj, kaže naš izvor.