Savez za bolju budućnost stranka je koja od dana osnivanja, po uzoru na Stranku za BiH, funkcionira tako da sklopi koaliciju i uđe u vlast i onda istog trena u toj vlasti glumi opoziciju. Već dugo nisu ni na nebu ni na zemlji. Osnivač i predsjednik ove političke organizacije Fahrudin Radončić, kojeg je članstvo “molilo” da ostane prvi čovjek SBB-a jer bi bez njega bili izgubljeni i tužni, morao je pronaći novu taktiku kako bi sebi i svojoj stranci osigurao što bolji rezultat na narednim općim izborima, iako je dobar izborni prolaz SBB-a već sada u domenu naučne fantastike.

Pošto se nije uspio sjetiti ničega novog, odlučio je svojim vijećnicima i zastupnicima dati instrukciju da se ponašaju onako kako se već dugo ponašaju Elmedin Konaković i Draško Stanivuković. Dakle, da lupetaju i podilaze. Da budu cirkusanti pa možda i “upali”.

Radončić i njegov SBB turbofolkizirali su politike, a najbolje se u tome zasad snalazi zastupnik u Skupštini KS Dževad Poturak, koji je nedavno na sjednicu Skupštine donio metle i lopate koje je uručio premijeru Edinu Forti, uz riječi da konačno ministri i on počnu raditi.

Da ovu neduhovitu budalaštinu nije sam smislio, najbolji je dokaz sinhronizirana akcija stranačkog mu kolege, samozvanog slikara  Sulejmana Meme Haljevca, koji jedini u tome ima ponešto iskustva kao pobjednik reality show programa.

Poturak je na posljednjoj sjednici Skupštine KS otišao korak dalje te je kolege zastupnike i javnost nasmijao čitanjem dokumenta na kineskom jeziku. S obzirom na to da ni bosanski ne govori baš najbolje, nije teško zamisliti na šta je sve to skupa ličilo.

Tragedija je u cijelom tom rašomonu činjenica da Poturak, Haljevac i slični zadrugari imaju osnova tako provocirati sarajevsku “Trojka” vlast. Jer su potpuno beskorisni. Tu su da se javno slikaju, tajno vakcinišu, obećavaju građanima kako na Miljacki neće praviti hidroelektrane, u kabinetima primaju vlasnike grilova...

Dok SBB i predstavnici “Trojke” snimaju svoj vlastiti reality show, Sarajlije imaju sve manje razloga za smijeh.