Na sjednici Narodne skupštine RS-a poslanik i navodno opozicioni političar Nebojša Vukanović obukao je maskirnu jaknu na svom skupštinskom mjestu, čime je poručio da je spreman za borbu.

“Znajući da nemamo robne rezerve, da je Vlada u minusu, ja sam kupio sebi uniformu, pancir, šljem, sistem za vezu i, nažalost, vi ste kapitulirali pred Bakirom Izetbegovićem, pred strancima i od Vojske RS-a nema ništa”, kazao je Trebinjac koji je ovom svojom rečenicom svima dao do znanja da žali što je propala ideja oživljavanja VRS, koju je Milorad Dodik mislio implementirati kroz takozvani prenos nadležnosti kada su u pitanju Oružane snage BiH.

Vukanović je zoran primjer kako u entitetu RS ne postoji otklon od onoga šta je rađeno 1990-ih godina niti prostor za bilo kakvu kritičku misao. Od tamošnje su nazoviopozicije gori navodni merhametluk i politička nepismenost jednog dijela bošnjačkog stanovništva, koje je sebi dopustilo da im se Nebojša Vukanović uvuče pod kožu pa da i sami počnu vjerovati u njegove “dobre namjere”. K'o biva, čim je protiv Milorada, mora da je dobar.

I onda nastane rašomon pa spodobe poput Vukanovića, koji, kada vrijeđa oponente u Skupštini, čini to poklanjajući im fes ili ih naziva muslimanima, pojedini počnu nazivati političkim liderom za bolje sutra, osobom s kojom je moguće graditi modernu državu. Vukan, kako mu tepaju, rado je viđen gost u federalnim medijima u kojima se predstavlja kao pacifista, neko ko miri, kao osoba koja ne bi da ratuje za “interese Milorada Dodika”, dok u isto vrijeme “kupuje uniformu, pancir, šljem i sistem za vezu”.

Međutim, oblačenje jakne samo je još jedna u nizu nacionalističkih eskapada nekadašnjeg novinara koji ne krije svoju privrženost Srpskoj demokratskoj stranci, koju je osnovao presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić. On je u nekoliko navrata boravio u Crnoj Gori kako bi “branio volju naroda”, a zapravo podržao prosrpske snage koje su sve donedavno bile dijelom vlasti, iste one koje su za tzv. “srpski svet”. Na svom Facebook profilu svoje rodno Trebinje izmjestio je iz BiH i smjestio u Srbiju, za vrijeme svojih političkih performansa u NSRS-u ismijava islam... Draška Stanivukovića raskrinkalo je negiranje Genocida nad Bošnjacima i slikanje s četničkom zastavom. Još čekamo da vidimo šta još treba učiniti Nebojša Vukanović kako bi pojedinci otvorili oči.