U Laktašima su sinoć, 14. decembra 2022. godine, u prepunom Centru za kulturu i obrazovanje, promovirana sabrana djela Milorada Dodika. Riječ je o petotomnom izdanju u kojem su objedinjeni govori predsjednika SNSD-a i Republike srpske.

Knjige je priredio Milan Ljepojević, a sabrani govori, kako su ranije rekli u SNSD-u, predstavljaju “putokaz koji treba slijediti Srpska u budućnosti”.

Glavna je poruka ovih knjiga, prenose Nezavisne novine, da bez srpske države nema slobode za srpski narod.

“U knjigama Naprijed Srpska, Slobodna Srpska, Pobjeda Srpske, Borba za Republiku i Pobjeda naroda sabrani su govori kojima su Milorad Dodik i partija na čijem je čelu činili najveće pobjede u proteklih pet izbornih ciklusa”, kazao je Ljepojević, koji je bio i moderator laktaške promociji. Dodao je da su  SNSD i Dodik “sinonimi za Laktaše”.

“Svaka knjiga predstavlja jednu kampanju i obraćanje Dodika javnosti tokom kampanje. To je izvještaj narodu Republike srpske. A to što je on govorio potvrđeno je pečatom građana Srpske na izborima”, rekao je Ljepojević.

Prvi čovjek Laktaša Miroslav Bojić kazao je da Dodikovi rezultati na izborima pokazuju da mu narod vjeruje.

“Ta djela trebaju da pročitaju studenti i đaci kako bi imali priliku da se uvjere o značaju, ali i da Srpsku čuvaju kao Milorad Dodik”, rekao je Bojić, dodavši da su Laktaši jedna od lokalnih zajednica u kojima SNSD-a nikad nije izgubio ni na lokalnim ni parlamentarnim izborima.

Recenzent Franc Sošnja kazao je da sadržaj knjiga predstavlja putokaz koji treba slijediti, naglasivši da djela predstavljaju “savremeno naučno dostignuće”.

U planu je da početkom iduće godine bude objavljen i šesti tom ovih sabranih djela kojim će biti obuhvaćena ovogodišnja izborna kampanja.

(Izvor: Glas Srpske)