Sarajevska “Trojka”, u nadi da će skrenuti pažnju sa katastrofalne eskalacije pandemije korona virusa izazvane diletantskim odnosom prema kriznim mjerama koje su uveli s ogromnim zakašnjenjem, odlučili su svoju nesposobnost maskirati odjenuvši svoj prepoznatljivi ideološki SMB kombinezon.

Naime, načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas se malo igrao “Švaba i partizana”, te je povodom izbora nove gradonačelnice na Facebooku napisao: “Sarajevo je ponovo slobodan grad”, pritom zahvalivši Anji Margetić i "drugu i saborcu Harisu Bašiću".

Načelnik Mandić, ustvari, samo potvrđuje da su Krizni štab Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo u vremenu teške eskalacije pandemije svedeni na Lenjinov revolucionarni komitet iz 1917. godine, pa je obaveza svakog ko je razumom obdaren da s gađenjem odbaci ovakve cirkusantske boljevičke performanse i oslobodilačke ideale drugova i saboraca "Trojke" u trenutku dok njihova nesposobnost oslobađa građane života.

Međutim, parole o oslobađanju Sarajeva od SDA nisu prostorno ograničene. Na njih s velikim i neskrivenim zadovoljstvom reagiraju i van granica Grada. Iz RS-a se, naprimjer, javio drug Dragan Bursać, Peđin, Dinin i Nekin Nikolica s prikolicom koji je na svom Facebook profilu napisao da čestita "našoj budućnosti" i novoj gradonačelnici "slobodnog Sarajeva". Naravno, čestitao je tradicionalnim pozdravom: "Smrt fažizmu - sloboda narodu!"

S obzirom na to da po interentu mladokomunisti dijele sliku "zovem se crvena" nove gradonačelnice u kostimiću boje ruža za usta, sa crvenom zastavom SDP-a i slikom Josipa Broza Tita u pozadini, možda bi bilo ponajbolje da svoje sjedište desantom presele u Drvar.

Štaviše, iza Kozije ćuprije, mjesta s kojeg su stare Sarajlije kretale na hadž, možda da krenu u prvu drugarsku ofanzivu za oslobođenje Romanije. Njihov drug socijaldemokrata Milorad Dodik vjerojatno će biti oduševljen ovom oslobodilačkom idejom. Preporučujemo im da ondje naprave prvu drugarsku komunu oslobođenu COVID-a, "njihovog Allaha i bošnjaštva", a da umjesto što bi po gepecima vozali Abdulaha Skaku, voze kakvu šumsku građu. Revolucionarne balvane naprimjer.

Besposličari i fejsbučari koji su na glavu natakli Titovke i Nipovke sada se igraju „Švaba i partizana“, a građane uvjeravaju da se bave vladanjem. Dok oni cirkusiraju građani Sarajeva umiru zbog njihove nesposobnosti. Kako, pitat ćete, pa zar nisu doktori sa KCUS-a masovne ubice i genocidaši? Jesu, ako vjerujete dobrovoljačkim odredima crne legije s "Raporta" i "Avaza". Rusija je imala KGB, "Trojka" ima "Avaz". Jugoslavija je imala UDBU, "Trojka" ima "Raport".

Međutim, Srđanu Mandiću ne pada na pamet da svoj centar interesa vidi dalje od Facebooka, na kojemu paradira kao da je statista koji glumi partizanskog ilegalca u pod Nijemcima okupiranom Sarajevu. Vjerojatno računa da njegov drug i saborac Elmedin Konaković ima organizirane oružane oslobodilačke odrede kojima već sada prijeti neistomišljenicima. Šta je sljedeće? Otmice, zelene SDA trake na rukama, razbijanja izloga, hapšenja, deportacije, logori...

Šta god da je, odgovor mora biti: NO PASSARAN!