Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi. 

"Važno nam je da imamo prijatelje poput ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer njegova privrženost Dejtonskom sporazumu štiti Republiku srpsku", napisao je na svom Twitter nalogu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kako prenosi RTRS, "da se nada da će jačati patriotske snage u RS-u". Dodiku je poželio uspjeh na izborima, poručivši da će to jačati saradnju RS-a i Rusije.

"Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao Vi. Tačno je, imamo izbore ja sam se kandidovao za predsjednika RS-a, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Dodik.

On je istakao da se raduje susretima s ruskim predsjednikom.

"Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu s Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to", naveo je Dodik.