Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je u nastupnu posjetu ambasadora Turske u BiH Sadika Babura Girgina, te pozdravio vrlo dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju dvije zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tegeltija je upoznao ambasadora sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH, te istakao da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje.

On je izrazio zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa sa Turskom, sa kojom BiH ima najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora, posebno zahvalivši Turskoj na angažmanu u realizaciji projekta povezivanja Sarajeva i Beograda modernom putnom komunikacijom.

Tokom razgovora, Tegeltija je naglasio da dobru ekonomsku saradnju treba dalje razvijati i nastaviti povezivati poslovne ljude dvije zemlje, te ukazao na pogodnosti investiranja u infrastrukturu, poljoprivredu, energetiku, turizam, obrazovanje i zdravstvo Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim temama, a predsjedavajući Savjeta ministara je ambasadoru Turske poželio dobrodošlicu u BiH i uspjeh u nastupajućem mandatu.