Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost i čovjek koji je poznat po priklanjanju onoj strani koja je u datom trenutku na vlasti, pronašao je način da pohvali Elmedina Dinu Konakovića, predsjednika Naroda i pravde i "arhitektu" trenutne vlasti u Kantonu Sarajevu.

U razgovoru za N1 televiziju Radončić je, između ostalog, komentirao dolazak predsjednika Hrvatske u našu zemlju Zorana Milanovića. On je kazao kako je uredu da hrvatski predsjednici obilaze Bosnu i Hercegovinu, ali je dodao kako je 11. juli, kada je dan sjećanja na Genocid u Srebrenici, neprikladan datum za posjetu bilo kojem drugom gradu osim Srebrenice.

"Mogao je drugog dana dana doći u zapadnu Hercegovinu i stoga mislim da bi bilo dobro da je posjetio institucije u Sarajevu, iako on to iz nekih svojih razloga nije želio da uradi", istakao je predsjednik SBB-a.

Radončić je rekao i to da se predsjednici susjednih zemalja ne trebaju miješati u unutrašnja pitanja BiH, posebno u ona vezana za izbor članova Predsjedništva BiH. Ipak, baš kao i kolega mu Konaković nedavno u emisiji "Telering" na RTRS-u, svojom izjavom je jasno i glasno potvrdio da je za etnički ispred građanskog koncepta, tj. da je, svjesno ili ne, za stagnaciju ispred prosperiteta države.

"Mislim da je uredu da Hrvati biraju svoj legitimnog predstavnika. Vidio sam da je gospodin Konaković dobio žestoke kritike dijela političke javnosti zato što je rekao da nije u redu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva i mislim da je Konaković upravu. Mi to pitanje pokušavamo da riješimo deset godina i uvjeren sam da ćemo ga riješiti", istakao je Fahrudin Radončić.