Lauren Boebert, krajnje desničarska republikanska članica američkog Kongresa iz države Kolorado, morala se ispričati nakon što je izbačena iz teatra Buell u Denveru zbog pušenja, vikanja i razmjene seksualnih dodira sa svojim partnerom.

Ovo nije prvi put da je ova američka političarka u središtu pažnje. Na Capitolu je izviždala demokratske političare, ignorirala novinare, i otvoreno iskazala podršku Donaldu Trumpu vičući "Volim predsjednika Trumpa!"

Boebert je političarka poznata po svojim radikalnim stavovima, posebno protiv LGBTQ+ zajednice, i zalaže se za važnost zaštite djece od "seksualizacije". U junu 2022. napisala je u tweetu: "Vodite svoju djecu u crkvu, a ne da budu iza rešetaka."

Prethodno je također bila oštro kritizirana zbog antimuslimanskih komentara. Naime, 2021. godine rekla je da je američka zastupnica Ilhan Omar, jedna od dvije muslimanke u Kongresu, izgleda kao teroristica, zbog čega se također morala javno ispričati.

Ova američka političarka ima 36 godina i odrasla je u porodici sa finansijskim problemima. Kako je napisal na svojopj internet-stranici, u posljednjoj godini srednje škole odlučila je napustiti studije kada su joj ponudili da bude pomoćnica menadžera u McDonald'su u svom gradu. Sada je majka četvero djece, starih između 10 i 17 godina.

Boebert ima restoran u gradu Rifleu u sjeverozapadnom Coloradu pod nazivom Shooters Grill i žestoki je poborni nošenja oružja. U njenom lokalu konobari nose oružje.