Nerado, ali opravdanom potrebom, zbog mojih prijatelja i mladih kolega, čestitih i odgojenih, uspješnih i obrazovanih mladih ljudi, zbog istine i obaveze:
 
Mlade ljude u Bosni i Hercegovini možda i možemo nazvati nezainteresiranim, ponekad i izgubljenim i naivnim, ali nikako glupim. Ipak, dežurni nadriljekar za javno mnijenje Konaković i dalje nastavlja vrijeđati našu inteligenciju, čast i dostojanstvo. Ranije nisam želio komentarisati statuse na društvenim mrežama i time usmjeravati pažnju na nešto što građane zamara, demotiviše i udaljava od suštine političkog djelovanja. Ja ću svoj posao kao najmlađi načelnik sigurno obavljati pravedno i zakonito, ali imam obavezu upravo iz takve pozicije govoriti jasno i glasno o svim temama koje se tiču mladih ljudi, jer, puna su nam usta mladih.
 
Nije prvi put da nadriljekar za javno mnijenje Konaković isforsira neki primjer koji ni njemu samom nije jasan i predstavi ga u javnom prostoru kao grijeh jednog kolektiva. Najčešće je u pitanju Stranka demokratske akcije čiji sam i sam član. Ne znam da li će mu ostali brojni čestiti članovi SDA halaliti takve sudove i kvalifikacije, ali ja mu kao najmlađi SDA načelnik ne halalim. I tako će ostati sve dok javno ne zatraži halala za sve generalizacije kojima je povrijedio čast mnogih insana.
Kao najmlađi načelnik u Bosni i Hercegovini, kao aktivni političar iz SDA, samom svojom funkcijom i uspjehom na lokalnim izborima demantiram objede nadriljekara Konakovića koji se u svom posljednjem fb statusu potrudio da mlade SDA kadrove, koristeći se najbanalnijim modelom i na primjeru pojedinca, diskreditira i podmuklo uvrijedi. Nadamo se da je kao hadžija svjestan značenja riječi halal.
 
Mi izvan Sarajeva suosjećamo sa stanovnicima glavnog grada, jer zaista je vrijeđanje inteligencije nazivati kandidate za načelnike nestranačkim kandidatima, ljude bez radnog iskustva ekspertima. Mnogo je mojih kolega i prijatelja, jako obrazovanih i čestitih ljudi, mladih kadrova Stranke demokratske akcije, u nadriljekarovim pričama za laku noć na principu manipulativne generalizacije, proglašeno državnim neprijateljima, poslušnicima, uhljebima i najrazličitijim negativnim kvalifikacijama.
 
Samo zato jer su članovi SDA. Čekamo još da nam nadriljekar Konaković ruke obilježi bijelim ili možda zelenim trakama.