Šefica diplomatije Bosne i Hercegovine Bisera Turković naći će se na čelu bh. delegacije na sahrani britanske kraljice Elizabete II, koja će biti održana u ponedjeljak 19. septembra. Uz ministricu vanjskih poslova naše države, na sahrani će biti prisutan i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović.

Upravo ovim povodom ministrica Turković jutros je odletjela niskobudžetnim Wiz AIR avionom za London, a našla se među putnicima u ekonomskoj klasi, bez posebnih privilegija.

Bivši direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i kandidat za Skupštinu KS iz Stranke demokratske akcije Adem Zalihić na svom Facebook profilu istakao je da su ovakvi politički predvodnici sigurno garant uspjeha te je prokomentirao nedavno vrijeđanje Bisere Turković od novinara Senada Hadžifejzovića.

"Iako je skoro 'Trojkina' mašinerija predvođena Senadom Hadžifejzovićem na najprimitivniji način pokušala omalovažiti ovu časnu gospođu, borca za BiH, svaki njen postupak ih na najbolji način demantuje, jer oslikava dostojanstvo, skromnost i patriotizam. Tako je i jutros, na ceremoniju sahrane britanske kraljice Elizabete ll ministrica Bisera Turkovic otputovala skromnim niskobudžetnim Wiz AIR avionom, bez bilo kakvih privilegija, kao običan putnik. Ako uporedimo kako se avionom vozi ministrica vanjskih poslova BiH i kako su 'Trojkine' pokondirene tikve putovale na EXPO u Dubai trošiti milione KM građana KS, jasno je da se radi o dva svijeta različita, po moralu, po dostojanstvu, po skromnosti a ipak otmjenosti, po ljubavi prema jedinoj domovini Bosni", istakao je Zalihić.

Sahrana kraljice Elizabete II bit će održana u ponedjeljak u 11 sati po lokalnom vremenu, a očekuje se dolazak nekoliko stotina najviših svjetskih zvaničnika. Kraljica će biti ukopana u dvorcu Windsor kraj Londona.