Društvo | 07.02.2022.

O projektima važnim za Bošnjake

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u posjeti Turskoj

"Na sastanku je izražena želja za jačanje međusobne saradnje i rad na zajedničkim projektima koji su od velikog značaja za Bošnjake, kako u Sandžaku, tako i u Republici Turskoj. BNV od svog osnivanja radi na jačanju veza između građana Republike Turske porijeklom iz Sandžaka i Bošnjaka Sandžaka, jer su upravo oni čvrst most saradnje Republike Turske i Srbije", navedeno je u saopćenju BNV-a

R. I.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastala se u Turskoj s rukovodstvima i predstavnicima udruženja koja okupljaju građane Republike Turske poreklom iz Sandžaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsednica BNV-a Jasmina Curić upoznala je sagovornike s radom vijeća, projektima i aktivnostima koji se provode.

"Na sastanku je izražena želja za jačanje međusobne saradnje i rad na zajedničkim projektima koji su od velikog značaja za Bošnjake, kako u Sandžaku, tako i u Republici Turskoj. BNV od svog osnivanja radi na jačanju veza između građana Republike Turske porijeklom iz Sandžaka i Bošnjaka Sandžaka, jer su upravo oni čvrst most saradnje Republike Turske i Srbije", navedeno je u saopćenju BNV-a.

Kako je navedeno, delegacija BNV-a koja boravi u Turskoj, imat će niz susreta s predstavnicima institucija Republike Turske i udruženja koja su značajna za Bošnjake.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Britanski Portsmouth će komemoracijom obilježiti 27. godišnjicu genocida u Srebrenici

Genocid u Srebrenici širom Turske biće obilježen cvjetovima ljiljana

U Potočarima počelo kopanje mezara

Progon bošnjačkog stanovništva s bosanskohercegovačkih granica: I mrak zavlada Čajničem