Društvo | 19.10.2021.

UID BiH odao počast Aliji Izetbegoviću

“Da te nije Alija” zasvijetlilo Sarajevom

Unija međunarodnih demokrata (UID) u Bosni i Hercegovini se na simboličan način pridružila obilježavanju godišnjice smrti rahmetli predsjednika.

R.I.

Na današnji dan prije 18 godina na Ahiret je preselio Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.  

Unija međunarodnih demokrata (UID) u Bosni i Hercegovini se na simboličan način pridružila obilježavanju godišnjice smrti rahmetli predsjednika.

UID BiH je od 19:00 do 21:00 sat na velikom ekranu Centra Skenderija postavio natpis "Mi bi svjetlo zvali mrakom da te nije Alija".

Predsjednica UID-a Amina Šećerović Kašli kazala je da su sa članovima ovog udruženja obišli mezar Alije Izetbegovića.

"Građani koji su danas bili na mezarju zaista su najbolji odgovor onima koji kažu da ‘Alije više nema’. Alija Izetbegović je ostavio vrijednosti koje i dalje žive u nama", rekla je i dodala da je život i djelo Alije Izetbegovića nadraslo prostor i vrijeme te i danas ima inspirativnu snagu koja budi jake emocije i u novim generacijama.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Priče o muslimanskim vojnicima u australijskoj vojsci otrgnute iz zaborava

Bangladeš pogođen toplotnim talasom: Hiljade vjernika uče dove za kišu

Bosna mora biti ponosna što je imala Dževada Jahića u svojim redovima

Tužilac Čampara kupio stan u Istanbulu, u zgradi u kojoj dva stana ima odbjegli član narko kartela Tito i Dino